Sector
  • 0-4 jaar
  • Po
  • Vo
  • Mbo
  • Hbo
  • Wo
Vakinhoud
  • Voeding

Voedselveiligheid

16-12-2016
​​​​​​​​​​​​​​​​​​Inhouden​Vakbegrippen

​0-4 jaar

-

-

groep 1-2

Uitleggen wat er in de koelkast moet worden bewaard en wat niet.

Fruit en groenten wassen, voordat ik het opeet

Op hoofdlijnen beschrijven wat risico's zijn in de keuken

hygiëne, keuken, handen wassen

​groep 3-6

Uitleggen hoe snel vers voedsel bederft

Beschrijven wat de functie is van de verpakking van voedsel

bederf, bewaren, hygiëne

​groep 7-8

Beschrijven welke hygiëne-aspecten er zijn in de keuken

Beschrijven op welke manieren voedsel bewaard kan worden

schoonmaken, rauw eten, gaar eten, verhitten, ontdooien, bewaren, weggooien

​VO onderbouw

Beschrijven wat er nodig is om voedsel houdbaar te maken en voedselbederf te voorkomen

Uitleggen hoe het komt dat voedsel bederft

bacterie, schimmel, rotten, verzuring, atmosfeer, temperatuur, etiket, bewaaradvies,  koelkast, vriezer, ontdooien

​Bovenbouw vmbo

Beschrijven wat er nodig is om voedsel houdbaar te maken en voedselbederf te voorkomen

Uitleggen hoe het komt dat voedsel bederft

bacterie, schimmel, rotten, verzuring, atmosfeer, temperatuur, etiket, bewaaradvies,  koelkast, vriezer, ontdooien

​Bovenbouw havo/vwo

Beschrijven wat er nodig is om voedsel houdbaar te maken en voedselbederf te voorkomen

bacterie, schimmel, rotten, verzuring, atmosfeer, temperatuur, etiket, bewaaradvies, koelkast, vriezer, ontdooien

MBO

Alternatieven beschrijven voor slim kopen, slim bereiden en slim bewaren van voedsel.

boodschappenlijst, budget, voedselveiligheid, hygiëne, bewaaradvies

​HBO/WO

Alternatieven beschrijven voor slim kopen, slim bereiden en slim bewaren van voedsel.

boodschappenlijst, budget, voedselveiligheid, hygiëne, bewaaradvies

Contactpersoon