Sector
  • 0-4 jaar
  • Po
  • Vo
  • Mbo
  • Hbo
  • Wo
Vakinhoud
  • Voeding

Sociale aspecten van eten

16-12-2016
​​​Inhouden​Vakbegrippen

​0-4 jaar

Plezier beleven aan samen eten met anderen

smaak, geur, tafelmanieren, trakteren, gezin

groep 1-2

Plezier beleven aan samen (aan tafel) eten met anderen

Herkennen en beschrijven van verschillende geuren en smaken

Uitleggen hoe ik rekening kan houden met anderen die een speciaal dieet (moeten) volgen

smaak, geur, tafelmanieren, trakteren, gezin

​groep 3-6

Plezier beleven aan samen aan tafel eten met anderen

Beschrijven dat er verschillende soorten van een product zijn (bewerkt/onbewerkt) en dit verschil proeven

Uitleggen hoe ik rekening kan houden met anderen die een speciaal dieet (moeten) volgen

smaak, geur, tafelmanieren, smaakopvoeding, trakteren

​groep 7-8

Plezier beleven aan samen aan tafel eten met anderen

Trends in voedsel analyseren

Uitleggen wat smaakvervlakking is als gevolg van veel zoet en hartig eten

Omgaan met sociale druk in situatie's waar samen gegeten wordt

Uitleggen hoe ik rekening kan houden met anderen die een speciaal dieet (moeten) volgen

smaakvoorkeuren, hoofdsmaken, smaakvervlakking, verjaardag, feestdagen, groepsdruk

​VO onderbouw

Plezier beleven aan samen eten met anderen

Uitleggen wat de voor- en nadelen zijn van trendy voedsel

Voorbeelden beschrijven van emotionele triggers voor eten

Uitleggen hoe ik rekening kan houden met anderen die een speciaal dieet (moeten) volgen

Eigen eetgedrag ten opzichte van anderen analyseren

smaakvoorkeuren, hoofdsmaken, smaakopvoeding, trends in eetgedrag, verjaardag, feestdagen, groepsdruk

​Bovenbouw vmbo

Plezier beleven aan samen eten en koken met anderen

Uitleggen wat de voor- en nadelen zijn van trendy voedsel

Voorbeelden beschrijven van emotionele triggers voor eten

Mijn voedselkeuze beargumenteren bij een (feestelijke) gelegenheid

Uitleggen hoe ik rekening kan houden met anderen die een speciaal dieet (moeten) volgen

smaakvoorkeuren, trends in eetgedrag,  maatschappij, sociale druk

​Bovenbouw havo/vwo

Plezier beleven aan samen eten en koken met anderen

Uitleggen wat de voor- en nadelen zijn van trendy voedsel

Voorbeelden beschrijven van emotionele triggers voor eten

Mijn voedselkeuze beargumenteren bij een (feestelijke) gelegenheid

Uitleggen hoe ik rekening kan houden met anderen die een speciaal dieet (moeten) volgen

smaakvoorkeuren, trends in eetgedrag,  maatschappij, sociale druk

MBO

Plezier beleven aan samen eten en koken met anderen

Uitleggen wat de voor- en nadelen zijn van trendy voedsel

Voorbeelden beschrijven van emotionele triggers voor eten

Mijn voedselkeuze beargumenteren bij een (feestelijke) gelegenheid

Uitleggen hoe ik rekening kan houden met anderen die een speciaal dieet (moeten) volgen

smaakvoorkeuren, trends in eetgedrag,  maatschappij, sociale druk

​HBO/WO

Plezier beleven aan samen eten en koken met anderen

Uitleggen wat de voor- en nadelen zijn van trendy voedsel

Voorbeelden beschrijven van emotionele triggers voor eten

Mijn voedselkeuze beargumenteren bij een (feestelijke) gelegenheid

Uitleggen hoe ik rekening kan houden met anderen die een speciaal dieet (moeten) volgen

smaakvoorkeuren, trends in eetgedrag,  maatschappij, sociale druk

Contactpersoon