Sector
  • 0-4 jaar
  • Po
  • Vo
  • Mbo
  • Hbo
  • Wo
Vakinhoud
  • Voeding

Eten bereiden

16-12-2016
​​​Inhouden​Vakbegrippen

​0-4 jaar

-

-

groep 1-2

Eenvoudige bereidingstechnieken spelenderwijze uitvoeren, zoals snijden, kneden, malen en zeven

snijden, kneden, malen, zeven

​groep 3-6

Eenvoudige gerechten bereiden, zoals een lunch

Een eenvoudig recept uitleggen en uitvoeren

keukengerei, hygiëne, voedselbereiding,  wassen, schillen, pellen, beleggen, smeren,  tafeldekken, proeven, smaak, geur, bewaren, handen wassen, snijden, kneden, malen

​groep 7-8

Een eenvoudig recept uitleggen en uitvoeren

Eenvoudige bereidingstechnieken uitvoeren zoals wassen, schillen, snijden, smeren, bakken en koken

keukengerei, ontbijt, lunch, diner, snack, recept, bakken, koken, smeren, wassen, snijden, schillen, pellen, experimenteren, proeven, smaak- en geurbeleving, bewaren, hygiëne

​VO onderbouw

Eenvoudige maaltijden voor mezelf bereiden en daarbij hygiënisch werken

keukengerei, kooktechnieken, recept, bakken, koken, smeren, wassen, snijden, schillen,  pellen, experimenteren, opdienen, smaak- en geurbeleving, bewaren, voedselveiligheid, hygiëne, bederf, bewaren, bereidingsadvies, verpakken

​Bovenbouw vmbo

Eenvoudige maaltijden voor mezelf bereiden en daarbij hygiënisch werken

keukengerei, kooktechnieken, experimenteren,  braden, stoven, bakken, koken, tijdsplanning, opdienen, smaak- en geurbeleving,   voedselveiligheid, bederf, bewaren, bereidingsadvies, verpakken

​Bovenbouw havo/vwo

Eenvoudige maaltijden voor mezelf bereiden en daarbij hygiënisch werken

keukengerei, kooktechnieken, experimenteren,  braden, stoven, bakken, koken, tijdsplanning, opdienen, smaak- en geurbeleving,   voedselveiligheid, bederf, bewaren, bereidingsadvies, verpakken

MBO

Maaltijden voor mezelf bereiden en daarbij hygiënisch werken

Verschillende bereidingstechnieken uitvoeren

De juiste hoeveelheden afwegen en weinig restjes over laten

keukengerei, kooktechnieken, experimenteren, recept, bereidingswijze, tijdsplanning, voedselveiligheid, verspilling, bederf,  ingrediëntendeclaraties

​HBO/WO

Maaltijden voor mezelf bereiden en daarbij hygiënisch werken

Verschillende bereidingstechnieken uitvoeren

De juiste hoeveelheden afwegen en weinig restjes over laten

keukengerei, kooktechnieken, experimenteren, recept, bereidingswijze, tijdsplanning, voedselveiligheid, verspilling, bederf,  ingrediëntendeclaraties