Sector

  • Mbo

Vakinhoud

  • Voeding

Voedselkwaliteit

15-11-2016
​InhoudenVakbegrippen​

Eten en duurzaamheid

Een eigen afweging maken voor eigen voedselkeuze en de gevolgen daarvan relateren aan de wereldvoedselproductie

Reflecteren op eigen verspillingsgedrag

voedselafdruk, dierenwelzijn,  klimaat, eerlijke handel, natuurbehoud, verspillen (portionering), verpakking, klimaat, transport, seizoenen, voedselverdeling, politiek, klimaatweegschaal, energielabels, ecologisch, biologisch

​Voedselveiligheid

Alternatieven beschrijven voor slim kopen, slim bereiden en slim bewaren van voedsel

boodschappenlijst, budget, voedselveiligheid, hygiëne, bewaaradvies

Voedselproductie en bewerking

Beschrijven hoe de productie van voedsel in Europa is ten opzicht van de rest van de wereld.

Beschrijven wat de rol van de voedselindustrie is op de kwaliteit van voedsel

biocide, pesticiden, e-nummers, hulpstoffen, smaak, houdbaarheid, textuur, suikers, kleurstoffen, zouten, zetmeel, vetten, ecosysteem

​Etiketten ​

Uitleggen wat de voedingswaarde en ingediëntendeclaratie op etiketten betekent.

Uitleggen wat de informatie betekent op de etiketten

herkomst, oorsprong, gebruiksvoorschrift, fabrikant, bereiden, gebruiken, bewaren

Contactpersoon