Sector

  • Po

Vakinhoud

  • Voeding

Voedselkwaliteit

15-11-2016
InhoudenVakbegrippen​

Eten en duurzaamheid

Onderzoeken wat de stappen zijn in een voedselproductieketen

Onderscheiden wat regulieren en duurzame productiemethodes zijn

​ingrediënten, herkomst, bewerkt, onbewerkt, smaakversterkers, conserveren, producent, duurzaam, voedselproductieketen

​Voedselveiligheid

Beschrijven welke hygiëne-aspecten er zijn in de keuken

Beschrijven op welke manieren voedsel bewaard kan worden

schoonmaken, rauw eten, gaar eten, verhitten, ontdooien, bewaren, weggooien

Voedselproductie en bewerking

Uitleggen wat bewerkte en niet bewerkte producten zijn

Beschrijven wat toevoegingen en bestrijdingsmiddelen zijn en uitleggen waarom ze worden gebruikt bij voedselproductie

biocide, pesticiden, e-nummers, hulpstoffen, toevoegingen, suikers, kleurstoffen, zouten, zetmeel, vetten

​Etiketten ​

Beschrijven wat bewaarvoorschriften zijn

Beschrijven wat de herkomst is van een levensmiddel aan de hand van de verpakking

herkomst, oorsprong, gebruiksvoorschrift, houdbaarheidsdatum (THT), te gebruiken tot (TGT), fabrikant, bereiden, gebruiken, bewaren

Contactpersoon