Sector

  • Po

Vakinhoud

  • Voeding

Voedselkwaliteit

15-11-2016
​InhoudenVakbegrippen​

Eten en duurzaamheid

Het besef over herkomst van voedingsmiddelenherkomst, planten, dieren, boerderij, vissers, fabriek, schooltuin, seizoenen, voedselaanbod

​Voedselveiligheid

Uitleggen hoe snel vers voedsel bederft

Beschrijven wat de functie is van de verpakking van voedsel

bederf, bewaren, hygiëne

Voedselproductie en bewerking

Verschillende soorten voedselbewerking beschrijven

De groei van planten beschrijven in relatie tot seizoenen

toevoegingen, suiker, zout, kleurstoffen, 

voedingswaarde,  smaak, kleur, houdbaarheid, groei, vrucht, wortel, zaad

​Etiketten ​

Beschrijven wat de houdbaarheidsdatum betekent op etiketten

caloriewaarde, gebruiksvoorschrift, houdbaarheidsdatum

Contactpersoon